/ Ontwerp expositie en grafische uitingen ‘Speel je Stad’ 


Een plas water kan al genoeg zijn om in te spelen. Waarom is buiten spelen belangrijk en hoe kun je de stad als jouw speelterrein beschouwen en kan kunst daaraan bijdragen? Daarover gaat deze tentoonstelling en een aantal recent door kunstenaars ontwikkelde speeltoestellen spelen daarin een hoofdrol.
2017

i.o.v. Stroom Den Haag i.s.m. Janneke Hendriks
 / Identiteit OMSK/Lotte van den Berg


Lotte van den Berg is theatermaker/regisseur en gebruikt de theatrale vorm om verhoudingen tussen mensen zichtbaar te maken, niet alleen binnen de muren van het theater, maar ook daarbuiten: Een onderzoek in communicatie.

De identiteit is door de jaren heen ontwikkeld. Er wordt gebruik gemaakt van documentaire-achtig beeld, vaak gefotografeerd tijdens voorstellingen al dan niet in de openbare ruimte. De rode draad komt regelmatig terug in het ontwerp, soms zijn onderdelen handwerk.

Folders, affiches, map, archief, boekjes, tekstboekje, visitekaartje, krant, dvd-hoesjes, krant (behorend bij voorstelling ‘Pleinvrees’ of ‘Agorafobia’ gespeeld op pleinen in o.a. Brussel, Amsterdam, New York, Berlijn en Rome) en vormgeving exposities op diverse locaties (theaters in Antwerpen, Den Bosch, Graz, Rotterdam, Zürich).

lottevandenberg.nu

2008-2013
/ Identiteit Museum Prinsenhof Delft


Programma’s basis- en voortgezet onderwijsOntwikkelen beeldmerk en identiteit Museum Prinsenhof Delft.
De gebruikte driepunten vinden hun oorsprong in het driehoekje van rijksmomument. De kleur oranje is een vereiste steunkleur vanwege de hoofdrol die Willem van Oranje speelt voor het museum en het ontstaan van Nederland. ‘Hier begint het’, de historie van Nederland.
De punten zorgen voor een herkenbaar beeld, de vlakken worden enerzijds gebruikt om een deel van het beeld ‘af te dekken’ anderzijds om focus te leggen op het deel dat niet afgedekt is, je krijgt ‘een doorkijkje’.

2016 t/m 2018, zie ook campagnes & toepassingen huisstijl

logo ontwerp i.s.m. Janneke Hendriks


Bewegwijzering en belettering rond de gebouwen van Museum Prinsenhof Delft/ Ik sterf dus ik ben

Een tentoonstelling van Stroom in het Atrium van het Haagse stadhuis. Bezoekers worden uitgenodigd om eens bij de eigen dood stil te staan (post-it wand) en om daar met elkaar over in gesprek te gaan. Naar aanleiding van het vertoonde videowerk van kunstenaar Yang Zhenzhong 'I will die'.
2016

ontwerp tentoonstelling i.s.m. Janneke Hendriks
foto’s Mylene Siegers


/ Identiteit be-CONNECT FESTIVAL juni 2021

Online afstudeerfestival van de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam. 
Identiteit, vormgeving website, online aankondigingen, online advertenties en productie socials.

socials i.s.m. Hendrik en Hans van Studio Vlak

erla@erontwerpt.nl
+31 6 48075506